Majakanvartija

tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa


Kolme Tovea. Kolme tämän päivän naista. Kolme teemaa: uskallus, rakkaus ja taide!

Majakanvartija-näytelmässä kolme erilaista naista, peilaa omaa elämäänsä – surun, ilon ja pelon kokemuksiaan – Tove Janssonin elämäntarinaan. Majakanvartija ei ole perinteinen elämäkertadraama Tove Janssonista, vaikka hänen elämän vaiheitaan seurataankin lapsuudesta aina viimeisiin hetkiin. 

Majakanvartijan naiset sukeltavat muistoihinsa, hyppäävät muumiriippuvaisten terapiaryhmään, osallistuvat Hemulin väitöstilaisuuteen Tove Janssonista, yrittävät levätä taiteilijaresidenssissä ja palaavat taas tapaamaan Tovea.

Tove Jansson on näytelmän naisille rohkeuden ja uskalluksen esikuva. Jokainen heistä toivoo, että oman epävarmuuden hetkellä Toven kaltainen ihminen tulisi ja sanoisi hymy huulillaan: ”Juuri näin. Näin saat tehdä. Näin saat elää.” Mutta tuleeko Tove?

Kolme naista pohtii yhdessä Toven kanssa ihmisyyden ikuista teemaa: miten kasvaa hyväksi silmukaksi elämän kudoksessa. Sellaiseksi, joka kestää ja rakastaa.

käsikirjoitus Anna Krogerus ja työryhmä
ohjaus Sakari Kirjavainen
valo- ja äänisuunnittelu Janne Auvinen
lavastus ja puvustus työryhmä 

rooleissa Anu Koskinen, Eeva Putro, Ella Pyhältö

Esityksen kesto n. 2 h 10 min. Esityksessä on väliaika.

Näytelmä tutuksi – työryhmä esittelee teosta 27.2, 12.3. ja 9.4. tuntia ennen esitystä. Tekijät tutuiksi – yleisökeskustelua työryhmän johdolla 5.3, 2.4. ja 16.4. esityksen jälkeen. Näissä illoissa korotetut lipunhinnat, hintaan sisältyy myös käsiohjelma.

Katso päivä- ja paikkakohtaiset hintatiedot sekä kellonajat hinnastosta.

Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

ensi-ilta 9.2.2016
esitykset ajalla 8.2.–28.4.2016