Hanna Kirjavainen valittu Avoimien Ovien uudeksi johtajaksi


Teatteri Avoimien Ovien logo mustalla pohjalla valkoisella

Teatteri Avoimien Ovien hallitus on valinnut dramaturgi-ohjaaja Hanna Kirjavaisen johtajakseen vuoden 2019 elokuusta alkaen. Hän seuraa tehtävässään teatterin pitkäaikaista johtajaa Heini Tolaa, joka jää eläkkeelle.

”Kirjavaisen valintaan vaikuttivat alan monipuolinen kokemus, ohjelmalliset visiot ja dynaamisuus,” perustelee valintaa Teatteri Avoimien Ovien hallituksen puheenjohtaja Eeva-Liisa Aalto.

Hanna Kirjavainen on teatteritaiteen maisteri. 20-vuotisen uransa aikana hän on työskennellyt sekä laitosteattereissa että vapaalla kentällä laajasti ja rohkeasti omaa linjaansa vetäen. Hän on osallistunut samaan aikaan myös aktiivisesti yhteiskunnalliseen ja kulttuuripoliittiseen keskusteluun, perustanut kolme omaa ammattiryhmää sekä useita alueellisesti merkittäviä yhdistyksiä ja hankkeita. Hanna Kirjavainen on kehittänyt uniikkia näyttämöilmaisua taiteellisista tavoitteistaan tinkimättä teatteritaiteen ja itse välineen kehitysnäkymät kussakin produktiossa aina etunenässä.

Kirjavaisen viimeaikaisista töistä mainittakoon Kotkan Kaupunginteatterin Viimeinen Laiva – ja Jyväskylän Kaupunginteatterin Peter Pan -musikaalit sekä Koira Complex -ryhmän Bulgakov-tulkinta Koiran Sydän. Ennen Teatteri Avoimien Ovien taiteellisen johtajan pestiä 2019 Hanna Kirjavainen ehtii ohjata Lahden kaupunginteatteriin Antti Tuurin Ikitie-romaanista näyttämösovituksen.

”Haluan nähdä Teatteri Avoimien Ovien tulevaisuuden osana eurooppalaista pienryhmäperhettä edellisten voimanaisten Liisi Tandefeltin ja Heini Tolan perinnettä kunnioittaen,” linjaa Hanna Kirjavainen.

Teatteri Avoimet Ovet on Helsingissä Erottajalla sijaitseva ammattiteatteri, jonka ohjelmisto koostuu raikkaasti tulkituista klassikkoteoksista ja uusista kotimaisista näytelmistä. Teatteritoimintaa ohjaa ”Tunne, aisti, oivalla” -manifesti.  Vuonna 2018 teatteri juhlii 20-vuotista toimintaansa Minna Canthin Papin perhe -esityksellä ja juhlakonsertilla.