KURSSI: Sanasta lihaksi – kokemuksen dramaturgia, 4.-6.6.2024


Sanasta lihaksi on Helsingin seudun kesäyliopiston ja Teatteri Avoimien Ovien yhteistyökurssi, jolla tutkitaan tekstiä, kirjaimellista ja vertauskuvallista kieltä, sekä niiden muuttumista fyysiseksi ilmaisuksi. Kurssin kouluttaja on dramaturgi-ohjaaja, Teatteri Avoimien Ovien taiteellinen johtaja Hanna Kirjavainen (Teak/MA). Tavoitteena kurssilla on lähestyä nk. kokemuksen dramaturgiaa ja sen liikkeellistämistä kohtauksessa.

Kurssi sisältää 2 vaihetta:
1. SANA sisältää ennakkotehtävinä annettujen runojen ja kirjoitusten eläytyvää lukemista ja analyysiä
2. LIHA on fyysisen ilmaisun jakso, jossa ensimmäisen jakson tehtävät muutetaan keholliseksi liikekieleksi. Osanottajat oppivat ensin tunnekokemuksen metaforista sanoittamista, rakennetta ja sen siirtämistä konkreettiseen draamalliseen tilanteeseen. Jaksolla 2 jalostetaan em. tilanteet erilaisia liikeimprovisaatio- ja koreografisia metodeja käyttäen näyttämölle.

Lue lisää kurssin sisällöstä

Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu ohjaajille, dramaturgeille, näyttelijöille, tanssijoille, koreografeille, näytelmäkirjailijoille ja alan pitkäaikaisille harrastajille.

Ajankohta: 4.—6.6.2024 klo 17:00-20:15
Opetuspaikka:
Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, 00130 Helsinki (saavutettavuus ja sijainti), opetusmuoto lähiopetus

Ilmoittautuminen ja maksu
Kurssimaksu:
82,00 €
Ilmoittautuminen päättyy 29.5.2024 klo 10.00.
Ilmoittautuminen ja maksu  Helsingin seudun kesäyliopiston kautta

 

 

KUVA: Mitro Härkönen. Kuvituskuva. La Strada, ohjaus Hanna Kirjavainen. Teatteri Avoimet Ovet 2023. Kuvassa keskellä tanssii Roman “Tino” Hibalov.