Liput nyt myynnissä Teatteri Avoimien Ovien kevään omaan tuotantoon


Teatteri Avoimet Ovet Kuvassa Tiina Weckström ja Minna Kivelä rooleissaan showpainikehässä. Taustalla showpainijoita.

Liput nyt myynnissä Teatteri Avoimien Ovien kevään omaan tuotantoon, Open Road Show’hun!

Lipunmyynti Teatteri Avoimien Ovien kevään produktioon on käynnissä.

Nopeimmilla on mahdollisuus saada liput normaalihintaa edullisemmin: Early Bird -liput (á 21 €) ovat saatavilla 12.1.2021 asti kaikkiin Open Road Show -näytöksiin. Lippuja myy sekä teatterin oma lipunmyynti (puh. (09) 4342 510, liput (at) avoimetovet.fi) sekä Lippu.fi.

Open Road Show on post-apokalyptinen musta komedia. Se perustuu yhdysvaltalaisen dramaatikon Steve Tesichin nykydraamaan On the Open Road, jonka on suomentanut Pentti Saaritsa nimellä Taivasalla.

Ohjaaja Hanna Kirjavaisen näyttämösovitus sommittelee eteemme moraalisen ihmiskokeen, jossa kaksi maailmanlopun luuseria yrittää lunastaa sisäänpääsyn muusta maailmasta eristäytyneeseen Vapaiden Valtioon. Missio hankaloituu, kun sisäänpääsymaksuksi tarkoitettu kulttuurivaluutta eli Picassot, Rembrandtit ja Nietzsche-siteeraukset ovatkin menettäneet arvonsa. Hinnaksi vaaditaankin koko kristillisjuutalaisen kulttuurin karnevalistista hautaamista.

Open Road Show on mustaan huumoriin puettu dystopia terroristisiin ääriliikkeisiin jakautuneesta ja anarkiaan vajonneesta maailmasta. Teatteri Avoimien Ovien feministisessä tulkinnassa tarinan antisankarit ovat keski-ikäisiä, partojen taakse piiloutuneita vihaisia naisia, jotka kirjaimellisesti kantavat mukanaan kokonaista kulttuurikerrostumaa.

Maailman katastrofaalisesta synkkyydestä huolimatta Open Road Show ammentaa voimaa surrealistisesta huumorista. Esityksen innoittajia ovat muun muassa roskakulttuuri, Monty Python, showpaini, fake news, Mad Max -elokuva ja road movie -elokuvagenre. Esitys heijastelee iloisen röyhkeästi oman aikakautemme irvokkaita ilmiöitä älykkäällä, mutta ihmiskunnan kompuroinnille myötätuntoisella sydämellä.

Näyttämöllä nähdään aikamme ykkösketjun komedienne Minna Kivelä sekä Ida Aalberg-palkinnolla ja Jussi-patsaalla palkittu Tiina Weckström. Esitys kuuluu Teatteri Avoimien Ovien taiteelliseen Toiset-ohjelmistolinjaukseen ja sen alateemaan sukupuoli. Linjauksen tarkoituksena on näyttämötaiteen keinoin tarkastella toiseutta yhteiskunnallisena, sosiaalisena ja filosofisena ilmiönä.

Ensi-ilta 2.3.2021
Esitykset ajalla 1.3.–24.4.2021

Liput alk. 25–35/23–33/15–25 €. Myynnissä myös show & dinner -paketti Teatteria ja Pastista alk. 88 €.

Katso esityspäivät kalenterista ja varaa lippusi.

Lisää tietoa Avoimien Ovien keväästä tulossa pian! Kannattaa pysyä kuulolla.

 

Lisätiedot:

teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, puh. 040 531 5138, hanna.kirjavainen@avoimetovet.fi
tuottaja Inka Kunnala, puh. (09) 4342 5113, inka.kunnala@avoimetovet.fi