Open Road Show’n ensi-ilta striimataan suorana lähetyksenä 8.4. klo 19


Teatteri Avoimet Ovet Kuva esityksestä Open Road Show. Kuvassa Minna Kivelä ja Tiina Weckström
ensi-ilta 8.4.2021
hinnat alk. 17,5 €

Keväällä streamattu Open Road Show saa odotetun yleisöensi-iltansa 17.8.2021. Katso lisätietoja ja esityspäivät täältä.


Tervetuloa mukaan Teatteri Avoimien Ovien ensi-iltaan kotisohvalta Keikalla.fi-verkkoalustan kautta!

Open Road Show on hulvaton esitys kahden naisen road tripistä jossain päin luhistuvaa länsimaista sivilisaatiotamme. Se perustuu yhdysvaltalaisen dramaatikon Steve Tesichin nykydraamaan On the Open Road, jonka on suomentanut Pentti Saaritsa nimellä Taivasalla.

Ohjaaja Hanna Kirjavaisen näyttämösovitus sommittelee eteemme moraalisen ihmiskokeen, jossa kaksi maailmanlopun luuseria yrittää lunastaa sisäänpääsyn muusta maailmasta eristäytyneeseen Vapaiden Valtioon. Missio hankaloituu, kun sisäänpääsymaksuksi tarkoitettu mukaan haalittu kulttuurivaluutta eli Picassot, Rembrandtit ja Nietzsche-siteeraukset ovatkin menettäneet arvonsa. Hinnaksi vaaditaankin koko kristillisjuutalaisen kulttuurin karnevalistista hautaamista.

Open Road Show on post-apokalyptinen musta komedia. Teatteri Avoimien Ovien feministisessä tulkinnassa tarinan antisankarit ovat keski-ikäisiä, partojen taakse piiloutuneita vihaisia naisia, jotka kirjaimellisesti kantavat mukanaan kokonaista kulttuurikerrostumaa ja jotka pysyttelevät elävien kirjoissa apinoimalla amerikkalaisten Hollywood-elokuvien maskuliinisia maneereja.

Maailman katastrofaalisesta synkkyydestä huolimatta Open Road Show ammentaa voimaa surrealistisesta huumorista. Esityksen innoittajia ovat muun muassa roskakulttuuri, Monty Python, showpaini, fake news, Mad Max -elokuva ja road movie -elokuvagenre. Esitys heijastelee iloisen röyhkeästi oman aikakautemme irvokkaita ilmiöitä älykkäällä, mutta ihmiskunnan kompuroinnille myötätuntoisella sydämellä.

Alkuteoksen nimi viittaa ”tien kulkijoihin”, joiksi alkukristittyjä myös kutsuttiin. Tien kulkijoina Avoimien Ovien näyttämöllä nähdään aikamme ykkösketjun komedienne Minna Kivelä sekä Ida Aalberg -palkinnolla ja Jussi-patsaalla palkittu Tiina Weckström. Esitys kuuluu Teatteri Avoimien Ovien taiteelliseen Toiset-ohjelmistolinjaukseen ja sen alateemaan sukupuoli. Linjauksen tarkoituksena on näyttämötaiteen keinoin tarkastella toiseutta yhteiskunnallisena, sosiaalisena ja filosofisena ilmiönä.

Sovitus ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Teksti Steve Tesich
Rooleissa Tiina Weckström, Minna Kivelä
Skenografia Ia Ensterä
Äänisuunnittelu Juuso Voltti
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Esityskuvat Mitro Härkönen

Esitysoikeudet: Agency North ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Ensi-illan livestream-lähetys: 8.4.2021 klo 19
Lippu on ostettavissa 14.4.2021 klo 23:59 saakka ja striimi on katsottavissa 15.4.2021 klo 23.59 saakka.

Liput alk. 17,5 €

Osta liput täältä!


Keikalla.fi on verkkoalusta, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa. Lipunoston jälkeen lipunostajalle lähetetään koodi, jolla pääsee katsomaan esitystä keikalla.fi-verkkoalustalla. Esitys on saatavilla 8.4. klo 19 alkaen ja katsottavissa 7 vuorokauden ajan koodin aktivoinnista. Katso tarkemmat ohjeet alta.

KEIKALLA.FI-PALVELU

Tallenne:
Keikalla.fi esitykset ja tapahtumat lähetetään suorana livestream-lähetyksenä live.keikalla.fi-sivustolla. Esitys on saatavilla 8.4. klo 19 alkaen ja katsottavissa 7 vuorokauden ajan. Lippu on ostettavissa 14.4.2021 klo 23:59 saakka ja striimi on katsottavissa 15.4.2021 klo 23.59 saakka. Liput ovat myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa.

Koodi:
Koodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä TILAUSVAHVISTUKSESTA, ei itse lipusta. Kyseisen sähköpostin otsikko on: “TILAUSVAHVISTUS Lippu.fi-verkkokaupasta, tilausnumero: 12345678”

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia, kun kirjaudut

Omalla Keikalla.fi-tililläsi näet kaikki ostamasi esitykset ja tapahtumat.

Internet-yhteys:
Esitystä seurataksesi tarvitset internetiin yhdistetyn tietokoneen tai mobiililaitteen. Minimisuositus internetin latausnopeuteen on 10Mb/s. Parhaimman elämyksen saat, kun seuraat esitystä isolla näytöllä ja laadukkailla kuulokkeilla tai kaiuttimilla. Voit testata laitteiden ja yhteyden toimivuuden ennakkoon Keikalla.fi-palvelun testivideolla osoitteessa https://www.keikalla.fi/ukk.

Lisätiedot: www.keikalla.fi/ukk