Syksyn 2023 ohjelmiston teema on “heimo”


Ihmisiä nojaamassa toisiinsa rivissä

kuva: Musiikki-improvisaatioteatteri Sointi

Teatteri Avoimet Ovien ohjelmisto valitaan kausittain yhteiskunnallisesti jännitteisen ja ajankohtaisen teeman kautta. Syksyn 2023 teema on ”heimo”. Syksyn oma päätuotantomme, Federico Fellinin klassikkoelokuvaan perustuva La Strada, lähestyy teemaa juurilta lähtemisen ja kiertolaisuuden kautta. Syksyn vierailuohjelmisto sisältää monologeja, runoutta, klovneriaa ja musiikki-improvisaatota. Yhdistävä tekijä monipuolisessa vierailuohjelmistossa löytyy juuri heimon käsitteen lähestymisestä.

Vierailuohjelmisto syksyllä 2023


Musiikki-improvisaatioteatteri Sointi

Improvisoitu musikaali

ESITYKSET ke 11.10. klo 19 ja pe 27.10. klo 19
Musiikki-improvisaatioteatteri Sointi saapuu tutkimaan heimon teemaa musikaaliesityksessä, joka syntyy yhdessä yleisön kanssa. Millaisiin nykyajan heimoihin katsojamme kuuluvat?


Hillevi Kilpeläinen

Minä kirjoitan, minä kirjoitan

ESITYKSET pe 20.10. klo 19 ja la 21.10. klo 16
Minä kirjoitan, minä kirjoitan -monologi näyttää Hillevi Kilpeläisen esittämänä palasia Helvi Hämäläisen tiestä köyhästä yksinhuoltajasta arvostetuksi kirjailijaksi. Samalla se kertoo Helvin ja Olavi Paavolaisen vähän yli kolme vuotta kestäneestä rakkaudesta.

Kuva: Matti Hietala


Timoi Munne

Unis da mierol

ESITYS 9.11. klo 19
Liperiläisen näyttelijän Timoi Munnen Unis da mierol (Unissa ja vierailla mailla) on ensimmäinen Suomessa tehty karjalankielinen ammatillinen teatterimonologi. Monologi tarttuu edelleen kipeään ja valitettavan ajankohtaiseen evakkouden teemaan, mutta ei haavoittaen vaan hoitaen.


Red Nose Company

Mieletön

ESITYKSET ke 22.11. klo 19 ja to 23.11. klo 19
Red Nose Companyn Mieletön tuo lavalle hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa väsyneen perheenäidin ja meditoivan psykoterapeutin etsiessä valaistumista.

Kuva: Marko Mäkinen