Teatteri Avoimet Ovet varautuu korona-virukseen


Tiedote 13.3.2020

Teatteri Avoimet Ovet varautuu korona-virukseen

Teatteri Avoimet Ovet on tarkistanut tartuntatautiepidemioihin varautumista koskevan suunnitelmansa korona-viruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntatautiepidemian vuoksi. Teatteri Avoimet Ovet seuraa Suomen viranomaisten (THL) ja Helsingin kaupungin ohjeistuksia korona-viruksen suhteen.

Suomen hallitus on 12.3.2020 linjannut, että kaikki yli 500 henkilön tilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Koska katsomomme kapasiteetti (135 paikkaa) on viranomaisten sallimien yleisötapahtumarajojen mukainen ja teatterimme työntekijämäärä pieni, jatkamme esityskautta suunnitellusti, mutta seuraamme  tilannetta aktiivisesti ja tarvittaessa muutamme linjaamme. Sontiainen – balladi koti-ikävästä –esitykset jatkuvat suunnitellusti.

Varaudumme kuitenkin tilanteeseen mahdollisimman hyvin. Teatteri Avoimien Ovien tiloja siivotaan entistäkin huolellisemmin. Henkilökuntamme noudattaa tarkasti hyvää käsihygieniaa. Emme työskentele sairaana. Yleisöä on ohjeistettu huolehtimaan hygieniasta. Käsienpesuohjeet on laitettu näkyville paikoille wc-tiloihin ja käsidesinfiointiainetta on sekä yleisön että henkilökunnan saatavilla. Koronavirukselta voi suojautua samalla tavoin kuin muiltakin hengitystieinfektioilta. On tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimistavasta.

Jos sinulla on ostettuna liput esitykseemme, mutta tunnet itsesi sairaaksi, voit siirtää liput toiselle esitysillalle tai -päivälle soittamalla lipunmyyntiimme. Voit myös vaihtaa lippusi lahjakorttiin, joka on voimassa vuoden.

Yleisötilaisuuksiin tulemista sairaana tulisi välttää. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, olethan yhteydessä teatterin lipunmyyntiin puhelimitse tai sähköpostitse. Lipunmyynti: puh. (09) 4342 510 (ti–pe klo 11–14) ja liput(a)avoimetovet.fi. Huomioithan, että lipunmyynnissämme saattaa olla ruuhkaa.

Esitysten peruuntuminen on pienelle teatterille kova isku taloudellisesti. Pyydämmekin asiakkailtamme ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja tukea tämän tilanteen edessä. Toivomme myös, että jo lippunsa ostaneet asiakkaat vaihtaisivat lippunsa ensisijaisesti uuteen näytäntöön tai teatterin lahjakorttiin.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten tiedotusta, ja noudatamme annettuja ohjeita.

Lisätiedot:

Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, hanna.kirjavainen(a)avoimetovet.fi, 040 531 5138
Tuottaja Inka Kunnala, inka.kunnala(a)avoimetovet.fi, (09) 4342 5113
Lipunmyynti: liput(a)avoimetovet.fi, (09) 43 42 510