Kevään ohjelmistossa tutkitaan kansaa joka suunnasta


Yhteiskunnallisesti jännitteiset teemat ovat keskeisiä Teatteri Avoimet Ovien ohjelmiston suunnittelussa. Kevään 2024 ohjelmistomme teema on entistäkin ajankohtaisempi ”kansa”.

Teatteri Avoimien Ovien kevään päätuotanto on yhdessä Riihimäen Teatterin ja Timo Ruuskasen kanssa tuotettu Rautavaara. Esitys on musiikillinen monologi Tapio Rautavaaran elämästä ja matkasta koko kansan Tapsaksi ohi luokkajakojen ja sisällissodan jättämän pitkän varjon. Roolissa nähdään esityksen käsikirjoittanut Ruuskanen.

Red Nose Company nähdään Erottajankadulla kolmen esityksen voimin. Ilmari Kiannon samannimiseen romaaniin perustuva Punainen viiva vie hersyvällä huumorilla tasa-arvon juurille. Babylon porautuu valtikkaa heiluttaen erilaisiin vallankäyttötilanteisiin. Babylonin itsenäisessä jatko-osassa RÉvolutionissa valta anastetaan takaisin palvelijalle, ja kysytään: kenellä on valta tehdä näkymättömästä näkyvä tai näkyvästä näkymätön?

Oululaisteatteri Akseli Klonk vierailee teoksella Prinssi Charlesin tunne, jossa länsimaiset rakkauskäsitykset kyseenalaistetaan riemukkaasti.

Tanssiteatteri Tsuumin kahden esityksen illassa kaivellaan ensin 80-luvulla nuoruuttaan eläneen kansan kollektiivista muistia teoksessa Gritty B. Samalla mietitään, kuinka muistoista muodostuva kansallinen identiteettimme on pitkälti tuontitavaraa. Tämän jälkeen Improvisoiduissa iltamissa yleisö saa kansan roolin.

Katja Lundénin ja Janne Marja-ahon Encuentro – Kohtaaminen on mannerlaattoja liikuttava tanssiesitys. Missä kulkee raja yhteisesti jaetun maailman ja yksityisen välillä?

Porttiteatterin Kuninkaat-esityksessä vankilataustaisten esiintyjien kokemukset törmäytetään Shakespearen kuningasnäytelmiin. Teos peilaa vallan kysymyksiä, jotka ovat keskeisiä paitsi koko yhteiskunnassa, myös sen marginaaleissa vankiloiden ja rikollispiirien mikroyhteisöissä.

Lisäksi tiedossa on oikeaa kansanhupia, kun Suomen Stand Up Club valtaa Teatteri Avoimet Ovet viitenä viikonloppuna!

Liput kaikkiin esityksiin ovat nyt myynnissä Lippu.fi-myyntikanavissa ja teatterin lipunmyynnissä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen
+358405315138 / hanna.kirjavainen@avoimetovet.fi

kuva: Tero Ahonen, Punainen viiva