Vahvistettu koronavirustartunta yhdellä ke 11.3. esitykseen osallistuneella


Vahvistettu koronavirustartunta yhdellä ke 11.3. esitykseen osallistuneella


Teatteri Avoimien Ovien esitykseen Sontiainen – balladi koti-ikävästä ke 11.3. osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Yhdellä tilaisuuteen osallistuneella on todettu koronavirustartunta tänä viikonloppuna (21.3.). Henkilön oireilu on alkanut vasta esitystä seuraavana päivänä. Valtaosan koronatartunnoista aiheuttavat oireiset henkilöt. Uusimpien tutkimusten mukaan on kuitenkin mahdollista, että tartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo ennen oireiden alkamista. Keskiviikon 11.3. jälkeen teatterilla asioineet henkilöt eivät ole enää altistuneet tartunnalle eikä teatteriesityksiä ole sen jälkeen pidetty.

Esitykseen osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta tartunnasta eli sairastumisia voi ilmaantua teatterikävijöillä ke 25.3. asti. Jos heille tulee nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, heidän tulee soittaa oman kunnan terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.

Teatteri Avoimet Ovet haluaa kantaa vastuunsa koronavirustartuntojen rajoittamiseksi ja epidemian viivästyttämiseksi. Näin ollen teatterin henkilökunta jää kotikaranteeniin ja palaa töihin vasta torstaina 26.3.2020. Myös lipunmyynti aukeaa vasta to 26.3., joten koronaviruksen vuoksi peruttujen esitysten lippupalautukset ja -vaihdot jatkuvat tuolloin.

Helsingin koronavirusneuvonta puh. (09) 310 10024 (arkisin klo 7–20), Päivystysapu puh. 116 117. Koronaviruksen oirearvio verkossa omaolo.fi, lisätietoa koronaviruksesta thl.fi ja hel.fi

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, hanna.kirjavainen(a)avoimetovet.fi, 040 531 5138
Tuottaja Inka Kunnala, inka.kunnala(a)avoimetovet.fi, (09) 4342 5113