Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina


Pinja Hahtola valkoisessa mekossa ja helminauha kaulassa
järjestää Pinja Hahtola & työryhmä
esiintyjät Pinja Hahtola
esitykset ajalla 12.3.2022
hinnat alk. 30 € / 28 € / 20 €
kalenteri
hinnasto
osta liput

Koronapassi  on otettu toistaiseksi käyttöön Teatteri Avoimissa Ovissa 29.11.2021 alkaen. Lue lisää täältä.


Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina


Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.” –Matti Kuusela, Aamulehti 7.8.2019

Esityksen kesto on 1 t 10 min. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Käsikirjoitus Pinja Hahtola
Ohjaus Seppo Honkonen
Äänimaailma Marko Pakarinen
Näyttämöllä Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus työryhmä
Päähineet Heidi Tsokkinen / Hatlantis

Esitys la 12.3.2022 klo 16

Liput alk. 30 € / 28 € / 20 €

Kuva: Samppa Erkkilä