Zarah L.


Tiina Weckströn Zarah Leanderin roolissa turkiksessa ja viininpunaisessa turbaanissa
esiintyjät Tiina Weckström, Janne Viitaniemi
esitykset ajalla 30.11.–13.12.2021
hinnat alk. 30 € / 28 € / 20 €
kalenteri
hinnasto
osta liput

Zarah L.


Hans Peter Gansnerin näytelmä Zarah L. kertoo ruotsalaisen Zarah Leanderin elämästä.

Ikääntyneen taiteilijan kartanoon tulee suomalainen pianisti, jonka kanssa on tarkoitus esiintyä vielä kerran. Leander alkaa muistella vanhempiaan, natsi-Saksaa, Hitleriä, Goebbelsia ja Suomen vierailujaan. Olihan Leander suomalaisille todellinen maailmantähti.

Esitys on puheenvuoro vanhenevan diivan taistelusta natsistigmaa vastaan. Esityksessä tulkitaan 1930-luvulta tunnettuja schlagereita ruotsiksi, saksaksi ja suomeksi. Ilmari Saarelaisen kääntämä ja ohjaama esitys sai ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa helmikuussa 2001. Esitys saa nyt uuden tulemisen yleisön pyynnöstä. Esityksellä juhlitaan Tiina Weckströmin 40-vuotista taiteilijauraa.

Zarah Leander                            Tiina Weckström
pianisti                                         Janne Viitaniemi

 

Esityksen kesto 2 t. Sisältää väliajan.

Esitykset ti 30.11. klo 19, ke 1.12. klo 19, la 4.12. klo 19, ke 9.12. klo 19 ja ma 13.12.2021 klo 19 (40. taiteilijavuoden juhlaesitys)

Liput alk. 30 € / 28 € / 20 €

 

Poimintoja lehtiarvosteluista:
Suuri tähti kietoo yleisön pikkusormensa ympäri – ja me vajoamme kernaasti näiden dramaattisten tulkintojen, vahvan äänen ja raskaiden irtoripsien verkkoon. –Helsingin Sanomat

Weckströmin tumma ääni on kuin tehty Leanderin lauluihin. –Ilkka

Zarahin roolia ei olisi ehkä voinut tehdä kukaan muu kuin hän [Weckström]. Hänen Zarahinsa hurmaa vastustamattomasti yleisön. –Turun Sanomat

 

Kuva: Janne Viitaniemi