Tanssiteatteri Tsuumi

Gritty B & Improvisoidut iltamat

kahden esityksen ilta

pe 8.3. klo 19 ja la 9.3.2024 klo 16

Gritty B

Gritty B on bassotaajuuksien värittämä tanssillinen trippi tyttöyteen ja takaisin. Vahvasti liikkeeseen ja äänen luottava teos rakentuu näyttämölle kahden tanssijan ja sähköbasistin voimin. Gritty B sukeltaa kriittisesti mutta riemulla disconostalgiaan, aikaan, jolloin sosiaalisen median tilalla oli vielä päiväkirja ja vessan seinä.

Työryhmä palaa omaan nuoruuteensa 80-luvun lankapuhelimien, minihameiden ja itse keksittyjen discohittien maailmaan. Teoksessa pohditaan nykyaikaa peilaten sitä esiintyjien omaan nuoruuteen. Voiko keski-ikäinen nainen vielä päivittää kehoidentiteettinsä tälle vuosikymmenelle?

Gritty B -teoksessa 80-luvulla nuoruuttaan eläneen kansan kollektiivista muistia kaivellaan ja mietitään sitä, kuinka muistoista muodostuva kansallinen identiteettimme on pitkälti tuontitavaraa. 80- ja 90-lukujen populaarikulttuurin nostama girlpower muovasi isosti erityisesti naisten maailmankuvaa ja ravisteli sukupuolirooleja jopa täällä pohjan perukoilla.

koreografia ja tanssi Johanna Elovaara ja Reetta-Kaisa Iles
musiikki Ville Rauhala
pukusuunnittelu ja lavastus 
Mirkka Nyrhinen
tekstit t
yöryhmä ja Johanna Keinänen
kuvat
Mortti Saarnia
tuotanto
Tanssiteatteri Tsuumi ja työryhmä

Hiekkainen bolku – improvisoitu illan päätös

Tanssintäyteinen ilta jatkuu Improvisoitujen iltamien merkeissä. Improvisoidut iltamat on tanssitaidetta, iltamaperinnettä ja elävää musiikkia yhdistävä kokonaisuus, jossa tanssijat ja muusikot heittäytyvät hetken vietäviksi kokonaisvaltaisesti ja sydämellä.

Nyt työryhmä astuu parrasvaloihin ja tekee kunniaa Gritty B -esitykselle tulkitsemalla yleisön kokemuksista käynnistyvän täysin uuden, kokoillan esityksen tässä ja nyt. Tule mukaan todistamaan miten tunnelmat, sävelmät, liikemaailmat ja tarinat syntyvät yleisön silmien edessä. Mitä vain voi tapahtua – kaikki mitä näet ja kuulet, syntyy hetkessä!

esiintyjät Heli Hartikainen, Sampo Kerola, Topi Korhonen, Salla Korja, Kaisa Niemi, Leena Nordberg, Samuli Nordberg, Hannu Oskala, Petri Prauda, Satu Rekola, Patrik Riipinen, Jarno Tastula

yhteiskesto noin 2 tuntia, sisältäen väliajan.

kuva: Mortti Saarnia

Liput

Peruslippu alk. 30 €
Eläkeläiset alk. 26 €
Ryhmät (väh. 20 hlöä) alk. 26 €/hlö
Opiskelijat, työttömät alk. 18 €
Varusmiehet/siviilipalvelusmiehet alk. 18 €/kpl

Teatterin omasta lipunmyynnistä
Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, Helsinki
ti klo 14–17, ke–pe klo 11–14, ja aina tuntia ennen esityksiä
09 4342 510
liput (at) avoimetovet.fi

Lippu.fi-palvelusta
20,60-33,60 /kpl (sis. palvelumaksu) + tilausmaksu alk. 1,50 €

Lue lisää hinnoista ja myyntikanavista