Punkkua & puhetta -klubi to 16.9.: Vieraana Pirkko Saisio


Teatteri Avoimet Ovet Punkkua ja puhetta. Kuvassa Janne Saarikivi ja Pirkko Saisio sinistä taustaa vasten.

Punkkua & puhetta -klubi to 16.9. klo 18

Teatteri Avoimissa Ovissa järjestetään syksyn ensimmäinen Punkkua & puhetta -klubi torstaina 16.9. klo 18.


Punkkua & puhetta -klubin isäntä kielitieteilijä Janne Saarikivi jatkaa ajankohtaisvieraiden haastamista ajankohtaisten ja ikiaikaisten aiheiden parissa. Syksyn ensimmäisellä klubilla 16.9. klo 18 Saarikivi saa vieraakseen legendaarisen kirjailija Pirkko Saision.

Kirjailija, ohjaaja ja näyttelijä Pirkko Saisio on suomalaisen kulttuurin peruskallio ja tukipylväs. Hän on kirjoittanut romaaneja, näytelmiä, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia, oopperalibrettoja, laulujen sanoituksia ja suomennoksia. Monet kirjoittamistaan näytelmistä hän on ohjannut itse. Saisio on myös aktiivinen kulttuurikeskustelija ja ihmisoikeustaistelija. Hän viettää puolet vuodesta Portugalin Madeiralla.

Saarikiven mukaan: ”Runsaan kirjallisen tuotannon lisäksi Saisiossa kiinnostaa monialainen taiteellinen persoona, joka on vaikeasti luokiteltavissa mihinkään identiteettipolitisoituneeseen ryhmään.” Saisio on kritisoinut milloin punaviherkuplaa, milloin me too -liikkeen lieveilmiöitä. ”Ei ole kovin rohkeaa huutaa kuorossa mitään asiaa. Massaliikkeet ovat aina arveluttavia”, sanoi Saisio Iltasanomien haastattelussa 2018.

Punkkua & puhetta -klubia isännöi ja keskusteluun vierailijoitaan johdattelee kielitieteilijä ja suomalais-ugrilaisten kielten professori Janne Saarikivi. Hän toimii aktiivisesti yhteiskunnallisena keskustelijana, julkaisee kolumneja ja kirjoituksia valtakunnan merkittävissä lehdissä ja toimii ajankohtaiskommentaattorina Ylen Jälkiviisaat-ohjelmassa. Saarikivi on myös ansioitunut tietokirjailija, jonka viimeisin julkaisu on esseeteos Suomen kieli ja mieli.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Teatterin baari on tilaisuuden ajan auki.

Tilaisuuteen voi osallistua joko läsnä tai etänä. Klubille tulijoita suosittelemme ilmoittautumaan ennakkoon liput(at)avoimetovet.fi, p. (09) 4342 510, ti–pe klo 11–14. Keskustelun streamia voi seurata omalta kotisohvalta. Linkki livelähetykseen jaetaan tällä tapahtumasivulla sekä Facebook-eventissä ennen keskustelun alkua.

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, hanna.kirjavainen(at)avoimetovet.fi, puh. 040 531 5138