The Fabulous Bäckström Brothers – Messias


ohjaus Marc Gassot
järjestää The Fabulous Bäckström Brothers
rooleissa Jouni Bäckström, Petri Bäckström ja Reetta Ristimäki
esitykset ajalla 24.11.–15.12.2017
hinnat alk. 29 / 27 / 19 €, show & dinner 86 €
kalenteri
hinnasto
osta liput

The Fabulous Bäckström Brothers – Messias

“Kuului laulu enkelten, kautta avaruuksien”

The Fabulous Bäckström Brothers -oopperakomedian tekijät ovat tarttuneet tarinoista suurimpaan. Heidän käsissään Patrick Barlown jouluinen hittikomedia The Messiah saa uuden, tyylikkään mutta hulvattoman tulkinnan, jossa brittiläinen komedia yhdistyy tarkkaan fyysiseen komiikkaan ja uskomattoman kauniiseen klassiseen musiikkiin. ​Esityksen ensi-ilta oli Suomen kansallisoopperassa 29.10.2016.

Rooleissa nähdään baritoni Jouni ja tenori Petri Bäckström sekä lisäenergiaa lavalle tuova sopraano Reetta Ristimäki. Esityksen ohjaaja on suomalais-ranskalainen mimiikan ja klovnerian mestari Marc Gassot. Hänet palkittiin vuonna 2014 Vuoden teatterinäyttelijänä ja hän sai myös Vuoden teatteriteko -palkinnon omasta komediaesityksestään Dark Side Of The Mime.

​Nimellä The Fabulous Bäckström Brothers esiintyvä taiteilijaryhmä etsii ja luo uutta tapaa tehdä musiikkiteatteria. Vankan klassisen musiikin koulutuksen ja ammattitaidonlisäksi ryhmän jäsenet ovat opiskelleet tanssia, näyttelijäntyötä ja fyysistä komiikkaa. Fabulous Bäckström Brothers hyödyntää kaikkia musiikin genrejä oopperasta rytmimusiikkiin ja toteuttaa juonellista musiikkiteatteria komiikan, klovnerian ja vaudevillen keinoin. Työryhmä tekee yhteistyötä sirkuksen ja fyysisen komiikan kansainvälisten huippuosaajien kanssa ja etsii yleisöjä kotimaan ohella ulkomaisilta vientimarkkinoilta.

Fabulous Bäckström Brothers -ryhmän ensimmäinen produktio, syksyllä 2014 kantaesitetty nimikkoshow, vieraili Avoimissa Ovissa keväällä 2016. The Fabulous Bäckström Brothers Show on esitetty nyt jo 50 kertaa ja on nähtävissä myös YLE Areenassa.

teksti Patrick Barlow, suom. Aino Piirola
musiikki katkelmia mm. teoksista Händel: Messias; Adam: Oi jouluyö; Puccini: La Boheme, Tosca, Turandot
ohjaus Marc Gassot
valosuunnittelu Ville Virtanen
äidin vaatteet suunnittelija Marja Uusitalo, toteutus Sarita Vehviläinen

rooleissa Jouni Bäckström, Petri Bäckström ja Reetta Ristimäki

Esityksen kesto n. 1 h 45 min. Esityksessä on väliaika.

Huom. Torstai 14.12. esitys on peruttu tuotannollisista syistä.

Vähän rahisee ja vaappuu, mutta mitä pienistä – onhan kyseessä kuitenkin Hallelujah Händelin Messias-oratoriosta. Sillä alkaa The Fabulous Bäckström Brothersien versio brittikoomikko Patrick Barlow’n komediasta Messias. Vuonna 1983 ensimmäisen kerran esitetty alkuperäisteos kertoi läntisen maailman tunnetuimman tarinan, Jeesuksen syntymäkertomuksen, teatteriympyröihin sijoitettuna ja niille naljaillen. Laulajaveljekset Jouni ja Petri Bäckström työryhmineen ovat tehneet Messiaasta oman musiikkiteatterisovituksen, joka liikkuu teatterista kohti klassisen musiikin piirejä. – – Jouni ja Petri Bäckström toivat veljessuhteensa näyttämölle jo vuonna 2014 farssimaisessa ilottelussa Fabulous Bäckström Brothers. Myös Messiaassa heidän kemiansa on yksi koossa pitävistä voimista – “mä sanon koska täällä saa eläytyä”, tiuskii valaistumisen itsensäetsimismatkalla kokenut Messiaan varsinaiseksi luojaksi esittäytyvä Jouni veljelleen – mutta ei suinkaan ainoa. Ohjaaja Marc Gassot on mimiikan mestari, mikä näkyy Bäckströmien tarkasti hiotussa liikekielessä, jolle pelkistetty lavastus antaa tilaa. Kun Jouni Bäckström elehtii Petrin kuvailujen perusteella Marian asunnon huonekalut ja “kirveellä veistetyt” peiton, tyynyn, nallen ja nallen rusetin, huvittaa valtavasti. Hahmotkin toimivat. Petri Bäckströmin tulkinta kaljusta rusettipää-Mariasta on hulvaton.
Sonja Saarikoski, HS 30.10.2016