Teatteri Avoimien Ovien turvallisuusohjeistus yleisölle


Teatteri Avoimien Ovien logo mustalla pohjalla valkoisella

Ohjeistus Teatteri Avoimien Ovien asiakkaille turvalliseen teatterikäyntiin

Yleisökapasiteettia koskevat rajoitukset poistuvat 1.10.2021 alkaen. Vuoden loppuun saakka voimassa ovat voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Teatteri Avoimet Ovet toivottaa yleisönsä lämpimästi tervetulleeksi teatteriin! Noudattamalla seuraavia turvallisuusohjeita teemme yhdessä tilaisuudesta turvallisen ja sujuvan.


Koronapassi käyttöön Teatteri Avoimissa Ovissa 29.11.2021 alkaen

Uudenmaan koronarajoitukset muuttuvat anniskelualueiden osalta sunnuntaina 28.11. alkaen. Teatteri Avoimet Ovet siirtyy toistaiseksi käyttämään koronapassia 29.11.2021 alkaen. Koronapassien tarkistus otetaan käyttöön teatterissa, jotta voimme palvella asiakkaitamme vastuullisesti ja turvallisesti ja taata kävijöillemme kokonaisvaltaisen teatterikokemuksen. Koronapassin ansiosta kaikki teatterin palvelut ja esitykset voidaan järjestää normaalisti.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen edellytyksenä on saatu rokotesuoja, sairastettu korona tai 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitulos. Varaudu tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi. Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Luemme passit THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja tai näytä järjestäjälle muita tietoja. Saavuthan ajoissa teatterille, jotta tarkastus ovilla sujuu jouheasti.

Edellytämme edelleen kasvomaskin käyttöä teatterin tiloissa.

Ohjeet koronapassin lataamiseen ja käyttöön löydät täältä: https://www.avoimetovet.fi/…/koronapassi-kayttoon-teatteri…/

 

Onko sinulla lippuja esityksiin, mutta ei koronapassia?

Voit saada esityksen lipunhintaa vastaavan lahjakortin tai rahasi takaisin. Vaihtoehtoisesti mikäli sinulla ei vielä ole koronapassia voimassa, voit vaihtaa liput myöhempiin esityksiin. Lippujen palautukset ja vaihdot voi tehdä teatterin lipunmyynnissä 31.12.2021 mennessä.

Lippujen vaihdoissa ja palautuksissa olethan yhteydessä teatterin lipunmyyntiin p. (09) 4342 510 (ti–pe klo 11–14) tai liput@avoimetovet.fi. Lippupiste ei hoida lippuvaihtoja tai -palautuksia. Lippuisteen palvelu- ja toimitusmaksuja ei hyvitetä.

Teatterin lipunmyynnissä (ti–pe klo 11–14) voit asioida ilman koronapassia.

Lippua ostettaessa:

 • Suositamme ostamaan tai varaamaan lipun etukäteen. Teatterin ovelta saa lippuja. Suosithan tällöin korttimaksua.
 • Keräämme asiakkaiden yhteystietoja yllättävien poikkeustapausten tai peruutusten varalta. Jätäthän ajantasaiset yhteystietosi (nimi, sähköposti ja / tai puhelinnumero) ostaessasi tai varatessasi lippua. Noudatamme tietosuojalakia ja tietoja säilytetään tietoturvallisesti.

Teatteriin tultaessa:

 • Ethän tule teatteriin, mikäli olet sairas.
 • Lipun saa edelleen vaihtaa toiseen esitykseen kustannuksitta sairastapauksen, tartuntatautilääkärin määräämän karanteenin tai altistuksen takia. Ilmoitathan esteestä etukäteen teatterin lipunmyyntiin.
 • Edellytämme suu-nenäsuojuksen käyttöä teatterin tiloissa yli 16-vuotiailta katsojilta, joiden terveydentila sen sallii. Varauduthan omalla kasvosuojaimella. Tarvittaessa teatterilta saa kasvosuojaimia.
 • Henkilökuntamme käyttää kasvosuojaimia.
 • Teatterin ovet aukeavat tuttuun tapaan tuntia ennen esitystä.
 • Ohjaamme tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan osan yleisöstä katsomoon hyvissä ajoin ennen esityksen alkua.
 • Katsomo on numeroimaton ja henkilökuntamme ohjeistaa paikan päällä katsojat paikoilleen. Rivit pyritään täyttämään keskeltä reunoja kohti turhien lähikontaktien välttämiseksi.
 • Päällysvaatteet saa ottaa mukaan katsomoon narikan ruuhkautumisen ehkäisemiseksi.
 • Ethän vaihda katsomossa paikkaa.
 • Pyydämme kaikkia teatterin tiloissa asioivia noudattamaan erityisen hyvää käsihygieniaa.

Väliajalla:

 • Henkilökuntamme ohjaa katsojat porrastetusti väliajalle.
 • Teethän väliaikatarjoilutilaukset ennakkoon anne.svensk(at)avoimetovet.fi.
 • Suosithan korttimaksua.
 • Alkoholittoman virvokkeen saa nauttia myös katsomopaikalla.

Hygienia:

 • Olemme tehostaneet tilojemme siivousta. Huomioimme erityisesti ovenkahvat, pöytien pinnat, wc-tilat, hanat ja kaiteet.

 

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää, olethan yhteydessä henkilökuntaamme.

Suurkiitos yhteistyöstä! Tavataan teatterissa!

 

(Artikkelia muokattu 26.11.2021: Koronapassi käyttöön Teatteri Avoimissa Ovissa 29.11.2021 alkaen.)