SAMPO 2019 -nukketeatterifestivaali


järjestää Nukkeateatteri Sampo
esitykset ajalla 30.8., 31.8., 1.9.
hinnat alk. 25/19 €, lipunmyynti Nukketeatteri Sampo

Sampo 2019

Kansainvälinen nukketeatterifestivaali tuo kolmatta kertaa Helsinkiin nukketeatterin ja visuaalisen teatterin huippuosaajia, tällä kertaa Suomesta, Sveitsistä, Espanjasta, Britanniasta, Sloveniasta ja Venäjältä!

SAMPO Festivaali on nukketeatterin ystävien ja ammattilaisten kohtaamispaikka, joka tarjoaa mieleenpainuvia, koskettavia ja nauruhermoja kutkuttavia esityksiä lapsille ja aikuisille. Luvassa myös ilmaisohjelmaa, tekijävierailuja ja työpajoja. Festivaaliklubilla keskustellaan nukketeatterista, taiteesta ja elämästä.

SAMPO 2019 esittelee nukketeatterin eri tyylejä ja ylittää taidelajien raja-aitoja. Tule nauttimaan tunnelmasta yhdessä Suomen suurimmista nukketeatteritapahtumista – anna nukketeatterin yllättää!

Festivaalin järjestää Nukketeatteri Sampo. Esityspaikat ovat Nukketeatteri Sampo, Teatteri Avoimet Ovet, Annantalo ja Teatteri ILMI Ö. Oheisohjelmaa on Päivälehden museossa, Keskustakirjasto Oodissa ja Dianapuistossa.

Esitykset Teatteri Avoimissa Ovissa ajalla 30.8.–1.9.2019.

Lipunmyynti ainoastaan Nukketeatteri Sampo, varaukset ja tiedustelut 020 735 2235, toimisto@nukketeatterisampo.fi.
Alennusliput vain varauksella tai ovelta.

sampofestival.fi
nukketeatterisampo.fi


Javier Aranda:
VIDA

Kaksi kättä, ja universumi ompelukorissa.

Käsintehdyillä asioilla on oma persoonallisuutensa, kädet osana olemusta, johtavina toimijoina, erityisinä olentoina, jotka luovat liikettä, tunnetta ja elämää.

Kori, joka siirtyy, matka…

Uutta elämää syntyy joka kulmasta, mistä tahansa korista. Vida (elämä) on sanaton teatteriesitys näyttelijälle ja esineille. Teos kertoo ajan jatkuvasta, leppymättömästä kulusta. Tarinan henkilöt syntyvät, kasvavat, lisääntyvät ja kuolevat silmiemme edessä, mikä tekee Vidasta metaforan omasta elämästämme. Se kulkee aina eteenpäin, ilman mahdollisuutta kääntyä takaisin.

nukenrakennus, esittää Javier Aranda
taiteelliset neuvonantajat Alfonso Pablo & Pedro Rebollo
puvustus Pilar Gracia
graafinen suunnittelu Val Ortego
harjoitustilat, workshop Teatro Arbolé
kiitokset Lucía Bernal, Estelle Hi, Rafa, Clara, Rosa, Merce, Teatro Bicho, Le Bateau des Fous & Cabanyal Intim

Kesto 55 min. Ikäsuositus 8+. Esitys on sanaton.

esitys pe 30.8. klo 18
liput alk. peruslippu 25, opiskelija/eläkeläinen 19 €


Javier Aranda:
Parias

Parias on aikuisten nukketeatteriesitys, jossa nuken ja nukkemestarin välinen suhde saavuttaa tajunnanräjäyttävän intiimiyden tason.

Nuket ovat esityksessä loistava symboli ihmisen hajoamisesta ja syrjäytymisestä; niiden tarinat herättävät tunteita, jotka saavat meidät ymmärtämään, että olemme edelleen elossa ja että meillä on moraalisia kriteerejä. Parias koskettaa meitä ja pakottaa meidät pohtimaan. Parias nostaa uudelleen esille klassisen teatterin aiheita ja keinoja, se palauttaa teatterille sosiaalisen tehtävän.

kuvaus, video Javier Macipe
graafinen suunnittelu Val Ortego
kirjallinen neuvonantaja Diago Lezaun
harjoitustilat, workshop Arbolé Theatre
esityksen tekijä ja nukkemestari Javier Aranda

Kesto 60 min. Ikäsuositus 12+. Esitys on sanaton.

esitys la 31.8. klo 19.30
liput alk. peruslippu 25, opiskelija/eläkeläinen 19 €


TEHDAS Teatteri:
Ole mun Querelle

Timo Väntsin sooloesitys kiihkoisana nukketeatterikuvitelmana. Eläköityvä merivoimien luutnantti joutuu viimeisinä työpäivinään kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden ja törmää itsessään puoleen, jonka hän on tukahduttanut itsessään. Pakkomielle komeaa merimies Q:ta kohtaan vie hänet tilanteisiin, joista ei selviä ilman väkivaltaa. Tai ilman himokasta kohtaamista rantavalleilla. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n homoeroottinen romaani Querelle ovat esityksen keskeinen innoituksen lähde.

Ole mun Querelle on kokeneen tiimin, nukketeatteritaitaja Timo Väntsin ja ohjaaja Merja Pöyhösen esitys himosta, yksinäisyydesta ja polttavasta rakkauden kaipuusta.

näyttelijä, nukettaja Timo Väntsi
teknikko Henri Hyökyvirta
valosuunnittelija Jarkko Forsman
assistentti Kari Söderqvist
kuva Milla Järvipetäjä

Kesto 70 min. Ikäsuositus 18+. Esitys on suomeksi.

esitys su 1.9. klo 18
liput alk. peruslippu 25, opiskelija/eläkeläinen 19 €