Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Eeva-Liisa Manner: Toukokuun lumi

9.12. klo16:00

VIERAILU
Eeva-Liisa Manner -seura järjestää lukudraamaesityksen näytelmästä

Toukokuun lumi

Eeva-Liisa Manner kirjoitti Toukokuun lumi -näytelmänsä vuonna 1966. Julkaisuvuonna se nähtiin peräti kolmessa teatterissa: Suomen Kansallisteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Porin teatterissa. Toukokuun lumi seurasi Mannerin näytelmätuotannossa vuonna 1965 julkaistua Uudenvuoden yö -näytelmää, joka oli kuvaus porvarillisissa piireissä vietetystä uudenvuoden juhlasta, joka yön edetessä eskaloituu groteskiksi kaaokseksi.

Toukokuun lumi on jopa kirurgisen tarkasti rajattu draama perheestä, rakkaudesta ja tukahdutetuista tunteista. Uuden vuoden yön tapaan sen tapahtumat sijoittuvat keskiluokkaiseen kotiin ja mielenmaisemaan. Espanjanopettaja Helenan ja virkamies Paavon avioliitto on ajautunut myrkyllisille urille. Pariskunnan keskinäiset välit ovat vähintäänkin kireät: kotiin on laskeutunut vihan ja halveksunnan ilmapiiri. Heidän valoisa ja varhaiskypsä tyttärensä Maija on varhaisen aikuisuuden kynnyksellä. Helena opettaa kotonaan espanjaa nuorelle, ujolle abiturientille Lassille kohtalokkain seurauksin. Tukahdutettujen tunteiden päästyä valloilleen mikään ei pian ole enää ennallaan.

Toukokuun lumi on paitsi kielellisesti huoliteltu ja kauniisti kirjoitettu näytelmä, myös draamalliselta ajattelultaan taitavasti rajattu teos. Manner-seuran vuosijuhlassa se esitetään lukudraamana neljän valovoimaisen näyttelijän vaikuttavana tulkintana.

Toivotamme yleisön lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan harvinaislaatuisesta tilaisuudesta kuulla tämä Eeva-Liisa Mannerin upea teos luettuna!

Eeva-Liisa Manner -seura

lauantaina 9.12.2023 klo 16
Kesto avoin, sisältää väliajan

Näyttelijät

Helena: Petriikka Pohjanheimo
Paavo: Antti Virmavirta
Maija: Inkeri Hyvönen
Lassi: Eero Ojala

Lukudraama on näytelmän esittämisen tapa, jossa erityisen huomion kohteena on teksti. Lukudraamassa näytelmä esitetään kevyenä versiona käsikirjoituksesta lukien ilman pitkää harjoitusaikaa.

Liput
Peruslippu alkaen 25 €
Eläkeläiset alk. 23 €
Ryhmät väh. 20 henkeä alk. 23 €/lippu
Opiskelijat ja työttömät alk. 19 €
Teatterialan ammattilaiset alk. 12 €

Liput ovat myynnissä Teatteri Avoimien Ovien omassa lipunmyynnissä ja Lippupisteellä.

Tiedot

Päivämäärä:
9.12.
Aika:
16:00