Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Rautavaara NÄYTELMÄ TUTUKSI klo 15

27.4.2024 klo16:00 - 18:00

Rautavaara
ihminen ja ikoni

Ensi-ilta 6.2.2024, esitykset 5.2.–27.4.2024

 

Musiikillinen monologi koko kansan reissumiehen elämästä

 

Rautavaara kertoo Tapio Rautavaaran elämäntarinan köyhästä, isättömästä työläispojasta rakastetuksi muusikoksi, olympiavoittajaksi ja koko kansan sankariksi.

Esitys on tarina legendasta nimeltä “Rautavaara”. Samalla se kysyy myös ajankohtaisia kysymyksiä: mitä tarkoittaa, jos kansa jakautuu kahtia, miten elää kahtiajaon kanssa, ja miten purkaa sitä? Rautavaara oli käyhän työläisäidin lapsi, joka sai kuulla olevansa ”punakaartilaisen kakara”. Vanhempana hän torjui jyrkät poliittiset jakolinjat ja halusi esiintyä kaikille. Hänestä tuli koko kansan reissumies, kaikkien Tapsa!

Esitys on monologi, jossa kuullaan Tapio Rautavaaran rakastettuja kappaleita. Rautavaarana nähdään näytelmän kirjoittanut Timo Ruuskanen, palkittu laulava näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa Red Nose Companyn perustajajäsenenä. Ruuskanen ihailee Rautavaaran musiikkia, ja on 188 senttimetrisenä tismalleen saman pituinen kuin esikuvansa.

Kesto  n. 1 h 50 min (sisältäen väliajan)

Anniskelunäytäntö K18, lasin saa viedä saliin

Teatterin ovet avataan yleisölle klo 15. Pian tämän jälkeen salissa alkaa Näytelmä tutuksi -keskustelu, kesto n. 20 min. Korotetut lippuhinnat, käsiohjelma kuuluu hintaan.

 

OSTA LIPUT. Linkki johtaa Lippu.fi-sivuille.

Tiedot

Päivämäärä:
27.4.2024
Aika:
16:00 - 18:00