Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Unis da mierol

9.11. klo19:00 - 19:50

itkevä pieni lapsi. Oikealla teksti Timoi Munne

VIERAILU
Timoi Munne


Liperiläisen näyttelijän Timoi Munnen Unis da mierol (Unissa ja vierailla mailla) on ensimmäinen Suomessa tehty karjalankielinen ammatillinen teatterimonologi. Karjalan kielestä huolimatta myös suomenkieliset ymmärtävät sen hyvin.

Monologi tarttuu edelleen kipeään ja valitettavan ajankohtaiseen evakkouden teemaan, mutta ei haavoittaen vaan hoitaen. Se on tarina kovan menetyksen kokevasta karjalaisesta Santeri-pojasta, joka vaikeuksista huolimatta kantaa sisällään vastoinkäymiset voittavaa uskon siementä.

Unis da mierol perustuu historiallisiin tositapahtumiin. Vuonna 1939 talvisodan alkaessa Suojärven Hyrsylän mutkan asukkaat jäivät Neuvostoliiton hyökkäyksen myötä puna-armeijan miehittämiksi. Talvella 1940 heidät siirrettiin Petroskoin lähelle leirille siviilisotavangeiksi. Rauhan tultua he joutuivat odottamaan vielä tovin ennen kuin heidät palautettiin Suomeen. Vuoden 1944 jälkeen Hyrsylään ei enää ollut asiaa. Karjalaisten oli aloitettava uusi elämä, uusilla elinpaikoilla, uusissa olosuhteissa. Oma kieli, usko, elämäntapa ja identiteetti joutuivat koetukselle.

Unis da mierol on saanut hyvän vastaanoton. Se on herättänyt vastakaikua erityisesti evakkouden kokeneissa yhteisöissä. Katsojat ovat olleet positiivisella tavalla voimakkaasti liikuttuneita. Esitys on huomioitu muutenkin. Se sijoittui neljänneksi Oulun valtakunnallisessa monologikilpailussa helmikuussa 2023.

käsikirjoitus ja ohjaus Timoi Munne
tuotanto Maarianvaaran teatteri

Esitys to 9.11.2023 klo 19. Esitys pidetään teatterin aulassa.

Ikäsuositus 12+

Kesto 50 min, ei väliaikaa.

LIPUT alk. 20/15/15 €

Lippu.fi-palvelusta 
Liput 17,60-22,60 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
9.11.
Aika:
19:00 - 19:50