Sinä päivänä kun Luoja teki isän


ohjaus Ona Korpiranta
rooleissa Sami Harjula, Joel Hirvonen, Hannu Kivioja, Elviira Kujala, Ville Mikkonen, Sara Paasikoski, Rebekka Palanne, Wenla Reimaluoto, Asta Sveholm
esitykset ajalla 13.–16.5.
hinnat alk. 35 / 30 / 25 €
kalenteri
hinnasto
osta liput

Sinä päivänä kun Luoja teki isän


Sinä päivänä kun Luoja teki isän on pistävän hauska ja syväluotaava näytelmä isän kaipuusta. Isä on jättänyt perheen, kun Moona on ollut pieni. Lähdön jälkeen äiti ja Moona ovat seilanneet helluntaiseurakunnan ja rikollisjengin välillä. Yhtäkkiä isä ilmestyy takaisin.

”Your father is not perfect.”

Tämän esityksen ovissa ramppaa rosvoja ja poliiseja, sossuja ja taiteiljoita. Kädessä heillä on lonkeropullo, pyssy, lapsi, lehtikaalismoothie ja pesäpallomaila.

”Teidän tässä.. noh… kulttuurisessah… kontekstissah… ei varmaan paljoa puhuta terapiasta…”

Näytelmä kysyy, miten oppia selviytymään, kun lähipiiri koostuu aikuisista, jotka eivät koskaan ole kasvaneet aikuisiksi. Miten rikkoa jo sukupolvien ajan jatkuneet kiroukset? Pesäpallomailalla vai anteeksiannolla?

”En edes tiedä mitä sanoisin isälle sitten kun ollaan kahdestaan. Mä haluisin kiittää isää, mutta en tiedä niinkun millä?! Ja mä oon äiti ja mä halaan mun lasta näin. Pitäiskö halata isää?”

Sinä päivänä kun Luoja teki isän on koskettava kuvaus parikymppisestä Moonasta ja hänen yrityksistään rakastaa. Ona Korpiranta kuvaa tarkkanäköisesti Moonan hämmennystä elämän edessä. Säätö on kiihkeää ja läppä lentää — itku ja nauru vaihtavat salamannopeasti paikkaa.

”Samperin millenial! Teillä milleniaaneilla on niinku – sellanen niinku – instant gratification juttu, että te oletatte, että kaikesta pitäis heti saada niinku joku palkinto, joku instant positiivinen palaute…Kyllä täällä on ennenkin selvitty ilman miehiä ja Instagramia.”

Teksti ja ohjaus Ona Korpiranta
Lavastus Päivi Lehtinen
Valosuunnittelu Jaakko Sirainen
Äänisuunnittelu Iida Viljanen
Pukusuunnittelu Onerva Luoma
Apulaisohjaaja Aamu Milonoff
Näyttämöllä Sami Harjula, Joel Hirvonen, Hannu Kivioja, Elviira Kujala, Ville Mikkonen, Sara Paasikoski, Rebekka Palanne, Wenla Reimaluoto, Asta Sveholm
Esityskuvat Roosa Oksaharju

Ensi-ilta 11.3.2020 Q-teatterin Puoli-Q -näyttämöllä. Sinä päivänä kun Luoja teki isän on Ona Korpirannan taiteellinen opinnäytetyö (ohjauksen koulutusohjelma, TeM) Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun. Teos oli myös valittu Tampereen Teatterikesän 2020 ohjelmistoon.

Esityksen kesto noin 2t 35min. Esityksessä on väliaika.
Esitykset to 13.5. klo 19, la 15.5. klo 19 ja su 16.5.2021 klo 19

Liput alk. 35 € / 30 € / 25 €