Saapuminen

Sijainti

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, Helsinki
Diananapuiston laidalla Kaartinkaupungissa

Sisäänkäynti sisäpihalta
Kadunvarteen nostetaan aina tuntia ennen esityksiä opastekyltti

Julkiset kulkuneuvot

Teatterin läheisyyteen pääsee useilla julkisilla liikennevälineillä. Teatteri sijaisee Helsingin kantakaupungissa, noin 800 m Rautatientorista.

Lähimmät raitiovaunupysäkit 10 Kolmikulma (100 m, Erottajalla Dianapuiston laidalla) 1, 3, 6  Erottaja (300 m, Bulevardilla)

Pysäköinti

Teatterilla ei ole omia pysäköintipaikkoja. Alueella on kadunvarsipysäköintiä sekä parkkiluolia. Lähin pysäköintiluola on Aimo-parkin Iso-Erottaja (50 m).

Taksi

Sisäpihan ahtauden takia suosittelemme jäämään taksista kadunvarteen, jos mahdollista. Sisäpihalle, teatterin sisäänkäynnin eteen, voi kuitenkin pysähtyä hetkeksi. Lähin taksiasema sijaitsee osoitteessa Erottajankatu 15-17 (200 m keskustaan päin).

Vältäthän hajusteita

Huomioithan muut katsojat välttelemällä hajusteiden käyttöä. Voimakkaat hajusteet voivat häiritä muita katsojia ja jopa esimerkiksi laukaista migreenikohtauksen.

Naulakko

Teatterin lämpiössä on maksuton itsepalvelunarikka. Narikassa ei ole vahtimestaria, mutta lämpiössä on esitysiltoina aina henkilökuntaa paikalla.

Esitystilat

Suurin osa teatterin esityksistä pidetään teatterin 135-paikkaisessa salissa. Osa esityksistä pidetään lämpiössä.

Teatterisalin pohjakartta. Klikkaa isommaksi. 7 riviä, 135 paikkaa, joista 2 pyörätuolipaikkoja, yksi 7. rivin kummassakin päässä.

Saavutettavuus

Liikkumisen esteettömyys

Teatterilla ei ole omia pysäköintipaikkoja. Sisäpihalle, teatterin sisäänkäynnin eteen, voi pysähtyä hetkeksi esimerkiksi henkilöautolla tai invataksilla.

Teatterin ulko-ovea pitää vetää ulospäin. Henkilökunta auttaa tarvittaessa ulko-oven avaamisessa. Ulomman oven leveys on 82 cm ja tuulikaapin sisemmän oven leveys on 72 cm.

Inva-WC sijaitsee lämpiössä, sisään päin tullessa lipunmyynnin jälkeen vasemmalla.

Baari, lipunmyynti ja sisäänkäynti teatterisaliin sijaitsevat lämpiössä esteettömästi.

Teatterisalin katsomo on kiinteä ja näyttämöltä katsoen nouseva. Rivejä on seitsemän, ja kohti näyttämöä laskeudutaan loivia portaita pitkin. Seitsemännessä eli takimmaisessa rivissä on eniten jalkatilaa ja sinne on esteetön pääsy.

Teatterisalin tuolit ovat kiinteästi kiinni lattiassa. Niissä on pehmustetut selkänojat ja taittuvat, pehmustetut istuimet. Joka tuolissa on puiset käsinojat. Istuimen leveys käsinojasta käsinojaan on 47 cm.

Pyörätuolipaikkoja on kaksi. Ne sijaitsevat 7. rivin kummassakin päässä. Pyörätuolipaikat varataan suoraan teatterin omasta lipunmyynnistä sähköpostitse tai puhelimitse.

Aulaesityksissä käytetään pehmustamattomoa irtotuoleja, joissa ei ole käsinojia. 

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät maksutta sisään. Pyydämme ilmoittamaan heistä etukäteen paikan varmistamiseksi.

Toisin kuin muut varaukset, pyörätuolipaikkojen ja henkilökohtaisten avustajien lippuja ei tarvitse lunastaa 3-6 viikkoa etukäteen, vaan viimeistään 30 min ennen esityksen alkua.

Lipunmyynti
liput (at) avoimetovet.fi
09-4342510 (ti klo 14-17, ke-pe klo 11-14)

Induktiosilmukan merkki Induktiosilmukka

Salissa on induktiosilmukka. Sen paras kuuluvuus on riveillä 2, 3 ja 4.

WC-tilat

Asiakkaiden käytössä on kolme eri WC:tä:

Inva-WC lämpiössä, sisään tullessa vasemmalla lipunmyynnin ja naulakon jälkeen

Vastapäätä on kierreportaat alakertaan, jossa sijaitsevat sukupuolineutraali WC ja naisten WC. Molemmissa on kaksi yksityistä WC-koppia.