TUNNE, AISTI, OIVALLA

Teatteri Avoimet Ovet on 1998 perustettu pieni teatteri, joka toimi 2012 asti Helsingin Töölössä, Museokadulla. Toiminta siirtyi uusiin tiloihin Erottajalle 2013. Teatteri Avoimien Ovien toimintamallin tavoitteena on tuottaa sisällöllisesti ja taiteellisesti korkeatasoisia, ajatuksia herättäviä draamaproduktioita, jotka vastaavat manifestiimme – tunne, aisti, oivalla. Ohjelmistoprofiilia rikastutetaan musiikkivierailuilla, runoilloilla ja keskustelutilaisuuksilla.

Erityisen tärkeänä Teatteri Avoimet Ovet pitää uusien kotimaisten, pienimuotoisten näytelmien sekä konserttien kantaesitysten tuottamista näyttämölleen. Omien tuotantojemme pelkistetty, mutta kekseliäs teatteriestetiikka, on muodostunut jo käsitteeksi. Ennen kaikkea panostamme esitysten sisältöön ja sisäistyneeseen näyttelijäntyöhön. Freelance-näyttelijöistä koostuva, vähitellen vakiintuva, ensemble ja vakituinen henkilökuntamme ovat vahvasti sitoutuneet Avoimien Ovien sisältöä ja laatua painottavaan linjaan.

Ohjelmistoprofiilin pääpaino on omissa tuotannoissa; kevät- ja syyskausille tuotetaan molemmille yksi ensi-ilta. Esityskauden aikana tuotannosta järjestetään n. 30 esitystä. Teatterin oman ohjelmiston linjaan sopivat vierailut täydentävät ohjelmistoa. Vierailuista järjestetään pääsääntöisesti 1–5 esitystä.

Päätoimisen, kuukausipalkkaisen henkilöstön määrä Avoimissa Ovissa on 5 (johtaja, tuottaja, teatterisihteeri, järjestäjä-pukuompelija-baarivastaava, valaistus- ja tehostemestari) ja vakinaisen osa-aikaisen henkilöstön määrä 8 (lipunmyyjät, baarityöntekijät). Teatterin omissa produktioissa oli kiinnitettynä vuoden 2019 aikana 17 taiteilijaa. Lisäksi yhteistyö- ja vierailuesityksissä esiintyi 43 henkilöä. Vuosittain noin 120 esitystä ja noin 10 000 katsojaa.

Tähän voi Sinna laittaa lisätietoa teatterista jos haluaa:)