Open Road Show (PERUTTU)


Kuvassa Tiina Weckström ja Minna Kivelä rooleissaan showpainikehässä. Taustalla showpainijoita.
ohjaus Hanna Kirjavainen
rooleissa Tiina Weckström, Minna Kivelä
ensi-ilta 08.04.2021
esitykset ajalla 08.04.–24.4.2021 (PERUTTU)
hinnat alk. 25–35/23–33/15–25 €, show & dinner 88 €
kalenteri
hinnasto
osta liput

Open Road Show


Open Road Show’n ensi-ilta striimataan suorana lähetyksenä Keikalla.fi-verkkoalustan kautta torstaina 8.4. klo 19. Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokemaan Teatteri Avoimien Ovien ensi-ilta 8.4. omalta kotisohvalta! Lue lisää täältä ja osta liput!


Teatteri Avoimien Ovien kevään uutuus jättää karnevalistisia jäähyväisiä länsimaiselle sivistykselle!

Open Road Show on hulvaton esitys kahden naisen road tripistä jossain päin luhistuvaa länsimaista sivilisaatiotamme. Se perustuu yhdysvaltalaisen dramaatikon Steve Tesichin nykydraamaan On the Open Road, jonka on suomentanut Pentti Saaritsa nimellä Taivasalla.

Ohjaaja Hanna Kirjavaisen näyttämösovitus sommittelee eteemme moraalisen ihmiskokeen, jossa kaksi maailmanlopun luuseria yrittää lunastaa sisäänpääsyn muusta maailmasta eristäytyneeseen Vapaiden Valtioon. Missio hankaloituu, kun sisäänpääsymaksuksi tarkoitettu mukaan haalittu kulttuurivaluutta eli Picassot, Rembrandtit ja Nietzsche-siteeraukset ovatkin menettäneet arvonsa. Sisäänpääsymaksuksi vaaditaankin koko kristillisjuutalaisen kulttuurin karnevalistista hautaamista.

Open Road Show on post-apokalyptinen musta komedia. Teatteri Avoimien Ovien feministisessä tulkinnassa tarinan antisankarit ovat keski-ikäisiä, partojen taakse piiloutuneita vihaisia naisia, jotka kirjaimellisesti kantavat mukanaan kokonaista kulttuurikerrostumaa ja jotka pysyttelevät elävien kirjoissa apinoimalla amerikkalaisten Hollywood-elokuvien maskuliinisia maneereja.

Maailman katastrofaalisesta synkkyydestä huolimatta Open Road Show ammentaa voimaa surrealistisesta huumorista. Esityksen innoittajia ovat muun muassa roskakulttuuri, Monty Python, showpaini, fake news, Mad Max -elokuva ja road movie -elokuvagenre. Esitys heijastelee iloisen röyhkeästi oman aikakautemme irvokkaita ilmiöitä älykkäällä, mutta ihmiskunnan kompuroinnille myötätuntoisella sydämellä.

Alkuteoksen nimi viittaa ”tien kulkijoihin”, joiksi alkukristittyjä myös kutsuttiin. Tien kulkijoina Avoimien Ovien näyttämöllä nähdään aikamme ykkösketjun komedienne Minna Kivelä sekä Ida Aalberg -palkinnolla ja Jussi-patsaalla palkittu Tiina Weckström. Esitys kuuluu Teatteri Avoimien Ovien taiteelliseen Toiset-ohjelmistolinjaukseen ja sen alateemaan sukupuoli. Linjauksen tarkoituksena on näyttämötaiteen keinoin tarkastella toiseutta yhteiskunnallisena, sosiaalisena ja filosofisena ilmiönä.

Sovitus ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Teksti Steve Tesich
Rooleissa Tiina Weckström, Minna Kivelä
Skenografia Ia Ensterä
Äänisuunnittelu Juuso Voltti
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Esityskuvat: Mitro Härkönen

Esitysoikeudet: Agency North ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Esityksen kesto ilmoitetaan myöhemmin. Esityksessä on väliaika.

Ensi-ilta 8.4.2021
Esitykset ajalla 8.4.–24.4.2021

Liput alk. 25–35/23–33/15–25 €. Myynnissä myös show & dinner -paketti Teatteria ja Pastista alk. 88 €.
Liput ensi-ilta-livestreamiin alk. 17,5 € (Huom. myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa)

Näytelmä tutuksi – ohjaaja esittelee teosta la 24.4. tuntia ennen esitystä.
Tekijät tutuiksi – yleisökeskustelua työryhmän johdolla la 10.4. esityksen jälkeen.
Näissä esityksissä on korotetut lipunhinnat. Hintaan sisältyy myös käsiohjelma.