Eino Leinon eksät

– enemmän ja vähemmän muusina

Maanantaina 27.11. klo 19

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämen valittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa. Kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Anniskelutilaisuus K18, lasin saa viedä saliin.

Kesto 1 tunti 30 min., sisältäen väliajan.

Työryhmä

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänimaailma: Marko Pakarinen
Näyttämöllä: Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus: työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen /Hatlantis

Liput

Peruslippu alkaen 35 €
Eläkeläiset alk. 32 €
Ryhmät väh. 20 henkeä alk. 32 €/lippu
Opiskelijat ja työttömät alk. 29 €

Teatterin omasta lipunmyynnistä
Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, Helsinki
ti klo 11–17, ke–pe klo 11–14, ja aina tuntia ennen esityksiä
09 4342 510
liput (at) avoimetovet.fi

Lippu.fi-palvelusta
32,10–39,10/kpl (sis. palvelumaksu) + tilausmaksu alk. 1,50 €

Lue lisää hinnoista ja myyntikanavista

Kuva: Tiia Helén

Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.

5/5

Matti Kuusela, Aamulehti 7.8.2019

Eino Leinon eksät on todellinen täyspakkaus monologitaidetta: paljonkirpeää huumoria, kulttuurihistoriaa, patsaidenkaatoa ja muusa-käsitteen ironisointia.

Rolf Bamberg, Demokraatti 7.8.2019