Idiootin ensi-ilta siirtyy, uusi ensi-ilta 26.10.2022


mustat tausta. Nainen punaisessa asussa seisoo miehen olkapäällä ja nostaa kättään. He katsovat kameraan.

Teatteri Avoimet Ovet siirtää syksyn päätuotantonsa Idiootin ensi-iltaa sairastapauksen takia. Uusi ensi-ilta on 26.10.2022, ja näytöksiä on 25.10.2022–28.1.2023. Syys-lokakuun peruttujen näytösten vastapainoksi esityskertoja on lisätty syksylle sekä pitkälle tammikuuta.

Siirto ei vaikuta syksyn monipuolisen vierailuohjelmiston aikatauluihin.

Hanna Kirjavaisen dramatisoima ja ohjaama Idiootti on moderni, tragikoominen tulkinta Dostojevskin romaanista. Tämä venäläisen kirjallisuuden klassikko on aina ajankohtainen puheenvuoro ihmisyydestä, hyvyydestä, ja yksilön valinnoista. Hovin sijaan kehyksen Kirjavaisen Idiootille luo sirkus, sen kimallus ja kulissien varjot.

Idiootti-romaanin on sanottu tapahtuvan tuomiopäivän aattona. Aikamme lihan, materian ja psyykelääkkeiden läpiturvottaman sirkushourulan keskelle saapuu kuin tyhjästä vilpitön ja puhdas ruhtinas Myskin. Tämä kristushahmoinen iso lapsi tuo yhteisölle toivon, muutoksen ja uudestisyntymisen mahdollisuuden. Glitterein ja paljetein haarniskoituneet seurapiirit kohtaavat Myskinin aseistariisuvan olemuksen: hän ei osaa vihata, eikä voi olla rakastamatta. Kestääkö kukaan katsoa sellaiseen peiliin tuhoutumatta itse? 

Idiootin peruttuihin näytöksiin lipun jo ostaneisiin tai varanneisiin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian teatterin lipunmyynnistä. Lippupiste ei hoida lippujen siirtoja tai peruutuksia.

Lipunmyynti
09 4342 510, liput@avoimetovet.fi
Lipunmyynti on auki ti klo 11–17, ke–pe klo 11–14 teatterin lämpiössä osoitteessa Erottajankatu 5, Helsinki.

Uudet esitysajat