Kuin ensimmäistä päivää


ohjaus Heini Tola
rooleissa rooleissa Eija Ahvo, Wali Hashi, Petriikka Pohjanheimo, Ella Pyhältö, Outi Vuoriranta sekä Metropolian esittävän taiteen koulutusohjelman opiskelijat Perttu Hangaslahti, Jani Hendriksson, Arto Lindholm/Pertti Huovinen, Sonja Myllymäki, Mirka Mylläri/Tanja Heinänen, Sami Roikola
ensi-ilta 15.9.2009
esitykset ajalla 14.9.–17.12.2009, lisäesitykset 12.3.–24.4.2010 ja 27.9.–4.11.2010

Kuin ensimmäistä päivää -näytelmän päähenkilö on perushoitaja Ritva, joka uurastaa määräaikaisella työsopimuksella vanhusten hoitokodissa Lepolassa. Johtoporras on asettanut ankarat säästötavoitteet ja tilannetta helpottamaan on palkattu maahanmuuttaja ja pari siviilipalvelumiestä. Hoitokodin vanhin asukas on 95-vuotias Taimi, joka elämänsä loppusuorallakin jaksaa uskoa unelmiin.

Näytelmä on mustaa huumoria täynnä oleva tragikomedia, jossa ihmistä kuitenkin katsotaan lempeän lämpöisesti. Näytelmä pureutuu kriittisesti ajankohtaiseen aiheeseen: työntekijän jaksamiseen ja vanhusten hoitoon.

Ritva: Kakskytviis vuotta mä oon tehnyt tätä työtä. Että jos tän viikon vielä jaksaa niin sitte, jos kesään vielä jaksaa niin sitte. Mikä se on se sitte? Entä jos sitä ei ole olemassakaan? Jos ei koskaan tulekaan mitään toisenlaista, aina vain tätä samaa. Päivät vierii ohi kun junanvaunu, ja minä en pääse kyytiin.

käsikirjoitus Anna Krogerus
ohjaus Heini Tola
lavastus Markus R. Packalén
puvustus Anne Svensk-Seväkivi
ääni- ja valosuunnittelu Antti Kujala

rooleissa Eija Ahvo, Wali Hashi, Petriikka Pohjanheimo, Ella Pyhältö, Outi Vuoriranta sekä Metropolian esittävän taiteen koulutusohjelman opiskelijat Perttu Hangaslahti, Jani Hendriksson, Arto Lindholm/Pertti Huovinen, Sonja Myllymäki, Mirka Mylläri/Tanja Heinänen, Sami Roikola

Esityksen kesto 2 h 30 min. Esityksessä on väliaika.

Savonia- ja Vuoden teatteriteko -palkinnot saanut näytelmä pokkarina myynnissä teatterin lipunmyynnissä à 9,50 €.

Näytelmä tutuksi – työryhmä esittelee teosta 3.10, 7.11, 20.3. ja 9.10. tuntia ennen esitystä
Tekijät tutuiksi – yleisökeskustelua työryhmän johdolla 15.10, 19.11. ja 10.4. esityksen jälkeen