Punkkua & puhetta -klubi ke 17.11.: Vieraana Teemu Keskisarja


Teatteri Avoimet Ovet Kuvassa teksti Punkkua ja puhetta ja Janne Saarikivi

Punkkua & puhetta -klubi ke 17.11. klo 18

Teatteri Avoimissa Ovissa järjestetään jälleen Punkkua & puhetta -klubi keskiviikkona 17.11. klo 18.


Punkkua & puhetta -klubin isäntä kielitieteilijä Janne Saarikivi jatkaa ajankohtaisvieraiden haastamista ikiaikaisten aiheiden parissa. Keskiviikkona 17.11. klo 18 alkaen Saarikivi saa vieraakseen historioitsija ja historia-alan yrittäjä Teemu Keskisarjan.

Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Tutkimuksissaan hän on käsitellyt muinaisia seksuaalirikoksia, 1900-luvun sotia, suomalaisuusliikettä ja taloutta. Hän on kirjoittanut useita historiateoksia sekä yrityshistorioita. Teos Viipuri 1918 valittiin Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2013.

Laajemmalle yleisölle suorasanainen Keskisarja on varmasti tullut tutuksi viimeistään Ylen Pimeä historia -sarjasta vuodelta 2015. Hän toimii tällä hetkellä myös Iltasanomien ja Aarre-lehden kolumnistina.

Punkkua & puhetta -klubin keskustelujen ominaislaaduksi on muodostunut illan isännän Janne Saarikiven assosiatiivinen, sivistynyt ja ennalta vain löyhästi määritelty keskustelun kuljetus. Saarikiven upottavien nojatuolien uumenissa ovat vierailleet filosofi ja kirjailija Antti Nylén, kirjailija Sirpa Kähkönen, sarjakuvataiteilija Ville Ranta, tiedetoimittaja Jani Kaaro sekä viimeisimpänä kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja Pirkko Saisio.

Tapahtuma pidetään teatterin aulassa ja teatterin baari on auki keskustelun ajan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tilaisuuteen voi osallistua joko läsnä tai etänä. Keskustelun streamia voi seurata omalta kotisohvalta.

 

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, hanna.kirjavainen(at)avoimetovet.fi, puh. 040 531 5138