Punkkua ja puhetta -klubi pe 12.3.: Vieraana Jani Kaaro


Teatteri Avoimet Ovet Punkkua ja puhetta -klubi Jani Kaaro Janne Saarikivi

Punkkua ja puhetta -klubi pe 12.3. klo 18

Teatteri Avoimissa Ovissa järjestetään jälleen Punkkua ja puhetta -klubi perjantaina 12.3. klo 18.


Teatteri Avoimet Ovet tuo iltoihin nojatuoliin uppoutumisen ja ajatteluun hurahtamisen keitaan nyt poikkeuksellisesti omaan kotiisi!

Punkkua ja puhetta -klubissa kielitieteilijä Janne Saarikivi haastaa aikamme kiinnostavimpia ajattelijoita hitaisiin ja pitkiin filosofisiin keskusteluihin. Millaista tietoa kaiken maailman dynaamisen pöhinän ja urbaanin kohinan kulissien taakse hiljaisuuden läsnäoloon kätkeytyy?

Perjantaina 12.3. klo 18 Janne Saarikiven vieraaksi saapuu tiedekirjailija ja vapaa toimittaja Jani Kaaro.

Jani Kaaro on palkittu tiedetoimittaja, joka tunnetaan etenkin Ylelle, Helsingin Sanomiin ja Tiede-lehteen kirjoittamistaan artikkeleista ja kolumneista. Hänet on valittu Vuoden Tiedetoimittajaksi vuonna 2015. Kaaro on tiedonjanoinen kyseenalaistaja ja tutkivan ja pitkän journalismin peräänkuuluttaja. Hänen mielestään pörriäisiä on riittävästi silloin kun ihmiset valittavat, että niitä on liikaa.

Viimeisimmässä Ylelle kirjoitetussa kolumnissaan Kauniita sanoja rakkaista lehmistä Kaaro kysyy, onko hän ainoa, ”jonka kesä on pilalla, kun matkalla läpi puolen Suomen ei näe lehmiä” ja pohtii lintulajien ja hyönteiskantojen katoamista laidunmaiden häviämisen myötä:

”Maalaismaisema on hiljainen ja staattinen. Päivät pääksytysten haaveilen vain siitä, kuinka saisimme lehmät takaisin. Tarkoitan sillä lehmät ulos, lehmät laitumille, lehmät maisemaan – en mitään tehotuotantojuttuja.”

Punkkua ja puhetta -klubia isännöi ja keskusteluun vierailijoitaan johdattelee kielitieteilijä ja suomalais-ugrilaisten kielten professori Janne Saarikivi. Hän toimii aktiivisesti yhteiskunnallisena keskustelijana, julkaisee kolumneja ja kirjoituksia valtakunnan merkittävissä lehdissä ja toimii ajankohtaiskommentaattorina Ylen Jälkiviisaat-ohjelmassa. Saarikivi on myös ansioitunut tietokirjailija, jonka viimeisin julkaisu on esseeteos Suomen kieli ja mieli.

Keskustelu striimataan kotisohville. Linkki livelähetykseen jaetaan Facebook-tapahtumassa ja täällä Teatteri Avoimien Ovien kotisivuilla.

Tapahtuman chattiin voitte osallistua täällä.

 

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen, hanna.kirjavainen(at)avoimetovet.fi, puh. 040 531 5138
Tuottaja Inka Kunnala, inka.kunnala(at)avoimetovet.fi, puh. (09) 4342 5113
Lipunmyynti puh. (09) 4342 510 (ti–pe 11–14)